. EDge '09 (αγγλία)

βιογραφικά

edge '09

Η EDge θεωρείται η άρχουσα μεταπτυχιακή ομάδα σύγχρονου χορού, περιοδεύοντας εντατικά τα τελευταία δέκα χρόνια (παλαιότερα ως 4D). Από τα αρχικά της στάδια, η ομάδα είναι εστία διεθνώς αναγνωρισμένων χορογράφων που παρουσιάζουν την δουλειά τους μέσω νεαρών επαγγελματιών χορευτών στο ζενίθ της καριέρας τους.

Οι 11 χορευτές είναι απόφοιτοι των καλύτερων κονσερβατορίων ανά τω παγκόσμιω με ερμηνευτική εμπειρία δίχως αντάξιο. Ως σύνολο, ο δυναμισμός τους και ο απόλυτος έλεγχος οποιουδήποτε χώρου είναι ένα από τα πιο επιτακτικά τους χαρακτηριστικά.

edge '09
Lauren Potter (καλλιτεχνική διευθύντρια)

Σπούδασε στο London Contemporary Dance School και ακολούθως χόρευε στο London Contemporary Dance Theatre για περισσότερα από δέκα χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος της Siobhan Davies Dance Company (1988). Έκτοτε δουλεύει ανεξάρτητα ως χορεύτρια και καθηγήτρια σε ένα ευρύ φάσμα χορευτικών projects, τόσο επί σκηνής όσο και οπτικογραφημένα. Παγκοσμίας εμβέλειας χορογράφοι με τους οποίους έχει δουλέψει είναι οι Lloyd Newson, Yolande Snaith, Jonathan Lunn, Ashley Page και πιο πρόσφατα η Rosemary Butcher. Έχει διδάξει σε όλο τον κόσμο και έχει γράψει εκτεταμένα για την διδασκαλία και την επαιδευτική ανάπτυξη του χορευτή.

Jeremy Nelson

Ο Jeremy είναι βραβευμένος χορευτής της Stephen Petronio Company της Νέας Υόρκης και δουλεύει ως χορογράφος

Κατά την διάρκεια της εβδομάδος του φεστιβάλ, οι EDge θα παραδώσουν δωρεάν εντατικά σεμινάρια χορού για χορευτές και εφήβους. Στις 16, 17 και 18 Ιουνίου θα προσφέρονται εντατικά σεμινάρια χορού από τις 09:00-12:00 και σεμινάρια για τους εφήβους κάθε απόγευμα από τις 16:30-19:30. Το Σάββατο 20 Ιουνίου έχει διοργανωθεί ένα επιπλέον σεμινάριο για άτομα με ειδικές ανάγκες από τις 10:00-12:00. Αν και τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν για το κοινό, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων η προκράτηση είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση θέσης. Παρακαλούμε κατεβάστε το γράμμα πρόσκλησης στα σεμινάρια και την ηλεκτρονική αίτηση.

από το 1994 - για την οποία δουλειά έχει λάβει το John Simon Guggenheim Memorial Foundation Fellowship. Έχει διδάξει και παρουσιάσει δουλειά του σε περισσότερες από 30 χώρες. Για την EDge έχει δημιουργήσει ένα ensemble κομμάτι, χρησιμοποιώντας ολόκληρη την ομάδα για ένα αναπόδραστα εντυπωσιακό performance.

Hanna Gillgren
edge '09

Η σουηδικής καταγωγής Hanna εκπαιδεύτηκε στο London Contemporary Dance School (1991-1994). Σαν χορεύτρια έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους David Massingham, Bedlam Dance Company, Physical Recall, Istoc Kovac, Colin Poole, Artgenossen (Μονακό, Γερμανία) και Cie Tandem/Michele Noiret (Βρυξέλλες, Βέλγιο). Η χορογραφική της δουλειά έχει παρουσιαστεί σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία και διεθνώς, π.χ. στη Biennale for Arts (Ιταλία 2000), Monty (Βέλγιο 2003), Kanon Hallen (Δανία 2004), Gavalla Theatre, (Κροατία 2003), Theatre de Caen (Γαλλία 1997), Dansens Hus (Σουηδία 2003) και Post Hof Teater (Αυστρία 1997). Το 1997 ήταν επιλαχούσα για την θέση του μόνιμου χορογράφου στο Movement Research της Νέας Υόρκης και το 2001 για το βραβείο Jerwood Choreography Award.

Andreja Rauch
edge '09

Η Andreja ήταν μέλος της Charles Linehan Company για περισσότερα από δέκα χρόνια. Όταν το 2007 κλήθηκε να παρουσιάσει κομμάτι της στο διεθνές φεστιβάλ Dance Umbrella στο Λονδίνο, επισφράγισε την μετάβασή της στον κόσμο της χορογραφίας. Περιγράφοντας την Andreja, ο κριτικός χορού Donald Hutera σχολίασε πως “σε θέματα ερμηνείας, η Rauch είναι ένας από τους καλύτερους λόγους να παρακολουθεί κανείς βρετανικό χορό τα τελευταία 5 χρόνια”. Η τελευταία της μεγάλη δουλειά, το Weavers, βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο ‘κριτικής επιτροπής’ σε φεστιβάλ στην Σλοβενία.

παράσταση

EDge '09 (19 και 20 Ιουνίου, διάρκεια: 90 λεπτά)

Μία εκρηκτική παράσταση, που βασίζεται σε υψηλού επιπέδου χορευτική και αθλητική κινησιολογία, και που αφηγείται φλέγοντα πολιτικά και κοινωνικά θέματα με χιουμοριστική διάθεση.

edge '09

Κατά την διάρκεια της δεκαετούς παρουσίας της, η EDge, μια ομάδα που ξεπήδησε από το σημαντικότερο κέντρο χορού της Μεγάλης Βρετανίας The Place, επεδίωκε πάντα να παρουσιάζει κάθε φορά καινούριο υλικό και να προωθεί νέους και ταλαντούχους χορευτές και χορογράφους.

Ο Jeremy Nelson (Stephen Petronio Company, New York), η Hanna Gillgren (Η2 Dance) και η Andreja Rauch (Charles Linehan Company) είναι παγκοσμίας εμβέλειας χορογράφοι και σ’ αυτήν την ομάδα δουλεύουν με τους απόφοιτους των κορυφαίων κονσερβατορίων στον κόσμο, στο ζενίθ της καριέρας τους και με χορευτικές επιδόσεις που είναι - σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο - άριστες. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί μια επιλογή σύντομων έργων απο τους ανερχόμενους χορευτές-καλλιτέχνες Jesús Rubio Gamo, Javiera Peón-Veiga, James Jackson και Maria Jardardottir.

edge '09
συντελεστές